Tuhmat Tädit - Anatomia

    Etusivulle

Tuhmat Tädit


Tuhmat Tädit on poikkitaiteellisen kulttuuriyhdistys Vääräpyörän erilainen laulu- ja performanssiyhtye.

Tuhmat Tädit-yhtyeen perustivat Leena ja Kaisa Halonen vuonna 2000, josta lähtien ryhmä on esiintynyt etupäässä ravintolamaisessa ympäristössä Joensuun seudulla ja satunnaisesti myös muualla, aina Etelä-Suomea myöten.

Kesällä 2005 Tädit osallistuivat Joensuun Popkadulla katutähtikilpailuun, jossa veivät voiton “suorasukaisella, yleisön haarojen väliin käyvällä naisenergialla”, kuten kilpailun tuomaristo ryhmää luonnehti.

Tuhmien Tätien musiikillinen ohjelmisto koostuu Leena Halosen säveltämistä Arja Tiaisen 80-luvun runoista sekä kokonaan omasta tuotannosta. Lauluista löytyy naisen koko elämän kirjo, kipupisteistä g-pisteisiin.

Tuhmien Tätien suosikkimesta on mikä tahansa baari, joissa Tädit jakavat antaumuksella kokemuksiaan, sivistystään ja elämänohjeitaan baarikansasta piittaamatta. Keikoilla voi tutustua baarien kasvitieteeseen tai vaikkapa Tätien sanakirjaan, jos kiinnostaa tietää esimerkiksi, että mikä on carbage tai esteettinen kahdentuminen tuhmaksitädiksi. Tädit antavat myös testattuja ja hyväksikoettuja vinkkejä niin erilaisiin teemalomiin kuin festivaaleista selviytymiseenkin.

 Tuhmat tädit - Raakaa pilaa miehille vaikeista asioista


Tuhmat Tädit tekevät mitä vain. Tuskin taivaskaan on kattona näille 80-luvun nuorille rokkimimmeille, jotka toteavat: se ei pane joka valkkaa. Juomaksi kelpaa vain nelosolut ja säestäjäksi nuorin, kaunein ja paras.

Tuhmien Tätien esikuvia ovat mm. Tina Turner, Tiina Tiikeri, Heinäsirkka, Joan Jett, Joan Collins, Girlschool, Marianne Faithfull, Paula Koivuniemi sekä Patsy ja Edina.

“Keikalla ollaan aina kun ei olla backstagella ja seuraavaksi vallataan maailma loistavalla konseptilla, joka voitti euroviisut henkisesti jo ennenkuin kukaan oli kuullutkaan Lordista. Puvustukseen, maskeeraukseen ja elvistelyyn satsataan uhrauksia tai yleisöä säästämättä. Laululyriikat ovat osin käsittämättömiä meille itsellemmekin, mutta lauletaan kuin viimeistä päivää.”

Tuhmien Tätien riveissä vaikuttaneita ja vaikuttavia taiteilijanimiä ovat mm. Ebba Grön, Bordöö Blaank, Maho Neitsyt, Tavaramarkkinat, Fuula Amberla, Latoya Jackson-Gibson- Fender- Stratocaster-Rikkenbakker-Bläk'n'dekker eli Särkijä, Trio Niskakaulus, Yes Rocker, Angela McCow, Isabella Tunkka, Musta Tulppaani, Femme Fatale, Q El, Suu Ellen, Jane Hellen-Anytime, Sini Bitter ja Hanna Karpo. Säestäjänä pianon ääressä istuu virtuoosimainen Kaunis Ratsastaja.

STAY COOL!